פתיחת משרד ביום הפורים וחול המועד

בוקר טוב יש לי משרד בסין עם כמה עובדים סינים ואחד ישראלי יהודי
השאלה שלי בקשר לפורים מותר לי לעבוד מותר לי להעביד את הבחור הישראלי וגם בקשר לסינים או שזה כמו חול המועד ועם יש איזה ענין למה עדיף לא לעבוד ביום של פורים אני שואל גם בשביל ההלכה וגם בשביל חסידות אם יש איזה ענין
ואותה שאלה לגבי פסח וחול המועד פסח (כי אני יכול להרשות לא להעבוד בימים אלו אולי קצת לא נוח ואולי ההפסד ממון קטן אבל אפשרי).

תשובה:

המנהג שאין עושים מלאכה ביום הפורים ובכלל זה פתיחת משרדים ותפעולם, ונאמר שהעושה מלאכה ביום הפורים אינו רואה סימן ברכה מהממון שהרויח באותו יום.

אולם מותר לפתוח את המשרד ובלבד שהפועלים שאינם יהודים לבדם יעשו בו מלאכה.

ביום שושן פורים מותר לפתוח את המשרד ולתפעל אותו.

בחול המועד אין לעשות מלאכה ובכלל זה פתיחת משרד והפעלתו [פתיחת המשרד בחול המועד חמורה יותר כיון שלפעמים נכלל במה שאמרו שנחשב כ"מבזה את המועדות"], ואף על ידי פועלים גויים אין לעשות, בפרט שבכל פתיחה של משרד יש בזה עבודות של כתיבה ושאר מלאכות שאסור לעשות בחול המועד, ואסור לומר אף לאינו יהודי לעשות בעבורו.

כמובן כל זה כאשר אין זה "הפסד מרובה", במקום הפסד מרובה יש להקל לפי הענין וצריך כל פעם בירור מיוחד לכל פעם.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' תרצו ס"א וס"ב, ובמשנ"ב סק"ב וסק"ז, ועי' עולת שבת (סק"א) שהמנהג להקל בשושן פורים, שו"ע או"ח סי' תקמג ופמ"ג א"א סק"א, ומשנ"ב שם.