לתרומות לחץ כאן

ניפוי קמח

שלום רב,
לגבי בדיקת קמח.
משפחתי שלחה לי בטרמפ מעיר אחרת קמח מלא מנופה בשקית אטומה שהיתה בשקית (לא סגורה) עם עוד מצרכי אוכל סגורים. כשקיבלתי את השקית ראיתי שיש קרע של ס"מ 1 והכנסתי אותה למקרר. רציתי לדעת איך עלי לבדוק את הקמח אם בכלל, התחלתי לנפות אותו בנפת קמח רגיל שלא עובר בה כל הקמח המלא ולכן חבל לי על הנותר אם אין צורך בכך.
אשמח לתשובה מהירה.. תודה רבה!

תשובה:

ניפוי ביתי של קמח מלא, אפשרי במציאות, אלא שכל הסובין, שהם התועלת בקמח מלא, יישארו בחוץ והמנפה מאבד את התועלת.

הנכון הוא באופן כללי, לקנות קמח מלא, שאין צורך בניפויו, כלומר שהוא עבר תהליך מסויים [יש בזה כמה אפשרויות], שאני יכול להשתמש בו ללא ניפוי, ובתנאי שתהיה כשרות מוסמכת של בקיאים בתחום על המוצר.

באם קיבלת קמח מנופה, והתנאים המגבילים שעליו השתנו, כגון אם הוא חייב להיות בוואקום, והאחריות על המוצר רק כשהוואקום מושלם, וקיבלת אותו ללא הוואקום, אכן יש חשש לעיתים לחדירת חרקים, המחייב בדיקה מחדש.

אם קיבלת את האריזה וכאשר היא יצאה מבני משפחתך היא עמדה בכל התנאים, ובדרך אליך היא נקרעה או כיו"ב והיא לא שהתה כי אם זמן הנסיעה, אינך צריכה לחשוש לחרקים, ואם כל הזמן התוצרת במקרר מאז שקיבלת אותה אין לחוש להתפתחות מחודשת.

באופן כללי כאשר רוצים לברור קמח מלא, האפשרות היחידה המציאותית, היא בדיקה על מגש בזהירות יתירה, וכעין בדיקת האורז.

בברכה

שניאור ז. רווח

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל