שאריות מזון

ערב טוב לכם בצוני לשאול מה עליי לעשות עם שאריות לחם [שאריות מזון]

תודה לילה טוב מלא בבשורות טובות

תשובה:

שאריות של לחם, יש להניח בשקית, וכך להשליך לפח האשפה, שאר שאריות מזון כיון שהם כבר קצת מאוסים, אפשר להשליך בפח אשפה.

מקורות:

עי' שו"ע או"ח סי' קעא ס"א-ג, וסי' קפ ס"ד, וראה בארוכה בזה בספר כף החיים (למהרי"ח סופר, או"ח סי' קעא ס"ג), וכן דעת הגרי"ש אלישיב כמ"ש בספר חיי משה (כללי המצוות עמ' רח ובהערה 11 ו-13).