משלוח מנות שאינן ראויות לאכילה למקבל (כגון ממתק לחולה סכרת)

שלום וברכה
כדי לצאת ידי חובה של משלוח מנות בפורים, האם עלי להתאים את המשלוח לאדם המקבל, לדוג' האם יוצאים ידי חובה כאשר שולחים לחולה סכרת משהו מתוק, או לאדם שעושה דיאטה מאכל משמין וכדו'? או שאין צורך להתיחס לאדם המקבל ומספיק לשלוח מאכל הראוי לאכילה?

תשובה:

כל דבר מאכל, אפילו אם המקבל אותו לא יאכלנו מחמת סיבות בריאותיות, יוצאים בזה ידי חובת משלוח מנות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. עיקר ההלכה היא כדעת הרמ"א שאפילו לא קיבל יצא יד"ח שהמצוה היא משלוח מנות הטעמים שנאמרו בזה הוא רק בתור "טעם" ולא בתור עיקר הדין, אם כי ידעתי שיש הרבה שפלפלו מחמת ב' הטעמים הללו אך להלכה אין לנו אלא דברי הפסוק והפוסקים ששולחים מנות איש לרעהו ולא הגבילו אם יאכלנו או לא אוהב את זה וכיו"ב ופשוט