נטילת אחוזים ממכירה שנעשתה בשבת

ישנו מפיץ סחורה גדול אשר עובד על בסיס אחוזים. מספר ספקים עובדים עמו, אחד מהם שומר שבת.

בשבת החליט אותו מפיץ למכור את כל המלאי במכירה פומבית – האם לשומר השבת מותר לקחת רווחיו מהמכירה?

ונניח לא ידע אותו מפיץ כי הסחורה של אותו ספק שומר שבת נכללה במכירה ועל כן לא הסיר מראש את סחורתו מרשימת הפריטים המוצעים למכירה – האם יש שינוי בדין?

תשובה:

מעיקר הדין מותר ליהנות מרווחי אותה מכירה, כיון שלא ביקש מהמוכר למכור לו בשבת, כמובן אם הספק יודע שסחורתו עומדת להצעה בשבת צריך להתרות בספק הגדול שלא יכניס את הסחורה בתוך הצעות המחיר בשבת.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' שיח ס"א לגבי הנאה ממעשה שבת.