חסה שטופה המונחת במסננת מערב שבת

שלום רב
בערב שבת, אני שוטפת את החסה או הכרוב ומניחה לייבוש במסננת על השיש. שאלתי היא: האם מותר להשאיר את החסה בתוך המסננת על מנת לחתוך אותה לסעודה לאחר כניסת השבת או שיש להעבירה לקערה אחרת לפני שבת?

תשובה:

מותר להשאיר את החסה במסננת, ואין צורך להעבירה לכלי אחר, אולם לאחר שמוציאים את החסה מהמסננת, הרי המסננת הינה מוקצה, ואין היתר להזיזה ממקומה אלא אם כן תופסת מקום בשיש, ואי אפשר להשתמש בשיש, ומשום כך עדיף להעביר את החסה למקום אחר.

מקורות:

מותר לעשות מלאכה בערב שבת כדי שתמשיך ותיעשה מעצמה בשבת, וכמבואר בשו"ע או"ח סי' רנב סעיף א.