קורס פסיכומטרי בפורים

שלום רב!
אני חוזר בתשובה וכרגע אני לומד הלכות מתוך הספר "הבית היהודי" שחיבר אותו אהרן זכאי.
בכרך "מועדים" פורים – סימן כ הלכה כח כתוב: "פורים מותר בעשיית מלאכה, ובמקום שנהגו שלא לעשות אין עושים, וכעת המנהג בכל מקום שלא לעשות, והעושה אינו רואה סימן ברכה מאותה מלאכה לעולם". והמקור לציטוט הוא – "שו"ע סי' תרצ"ו סעי' א' והרמ"א שם, בן איש חי תצוה כ"א".

השאלה שלי היא כזאת – בתאריך 20.3.11, יום ראשון שהוא פורים יש לי קורס פסיכומטרי בין השעות 5 בערב ל9 וחצי בלילה. האם אסור עלי ללכת לשיעור? אם אני אגיע לשיעור אני צריך לנסוע, לכתוב וגם זה מונע ממני לשתות בכדי להיות מרוכז בשיעור.. מה עלי לעשות? תודה רבה!

תשובה:

אם לא תלך יגרם לך הפסד, מותר ללכת לקורס, ואין זה בכלל עשית מלאכה.

אולם ודאי שיום הפורים עשוי לשמחת פורים ולא להתעסק בנושאים צדדים, תשתדל לבקש מהם לדחות את זה.