הבדלים בין תפילין ואופן הנחתם

מה ההבדל בין תפילין שהד' (הקשר) והלולאה באותו צד של הבית לבין ד' צד אחד ולולאה צד שני ואיך מניחים תפילין
ככה:
http://www.youtube.com/watch?v=RcwOVfB5idA&NR=1
או ככה:

תודה רבה!

תשובה:

יש בזה שני מנהגים, יש נוהגים להניח את הרצועות באופן שכיון כריכת הרצועות היא מצד הפנימי של הגוף לצידו החיצוני וכך כורכים 7 כריכות על היד, ויש שמניחים באופן שהנחתם לכיוון הגוף, שני המנהגים יסודם בהררי קודש, וכל אחד ינהג כפי מנהג אבותיו.

צריך להזהר שהקשר של התפילין לעולם יהיה מונח בצד הפנימי של הגוף, אלא שאין זה מעכב בדיעבד, וכגון שאם אין לו תפילין, ויש לפניו תפילין של איטר, יכול בדיעבד להניח את התפילין בצורה הפוכה אפילו שהקשר לצד החיצון כדי שיוכל להתפלל.

מקורות:

ראה ספר תפלה למשה פרק ו סעיפים ח-יא באורך