להתלונן על עובד עירייה שאינו מתייחס יפה

שלום רב וחודש טוב
נתגלתה נזילה בחיבורי שעון המים
פניתי לעיריה והאחראי ענה לי בצורה בוטה עליי להדגיש כי שמו משה ואמרתי לו אח משה לאהרון מה שלומך נשמה טובה ענה לי אני לא נשמה טובה ועוד כל מיני מילים שלא התייחסתי אליהם ומסר לי את עוזרו שאמר לי הוא לא מאמין הוא אנטי. שאלתי: האם אני יכול להפנות את כל שהסברתי לממונים עליו כי יש לי חשש שהתנהגות זו כנראה לעוד תושבים אני מבקש להדריכני מה עליי לעשות השם ישלם לכם כפל כפליים על שאתם מאירים לנו כיצד להתייחס לכל שאלה שאנו שואלים תודה.

תשובה:

שלום רב,

אל תפנה לממונים עליו.
ייתכן שרק באותו רגע הוא היה עצבני, יכול גם להיות שאינו סובל שייפנו אליו עם ביטויים כמו 'נשמה טובה'. כל עוד שאין הוכחה שהוא גורם נזק למעסיקים שלו בהתנהגותו ושלא ניתן לתקן את המצב בדרכים אחרות, אסור לספר לשון הרע. ועיין בספר חפץ חיים הלכות לשון הרע כלל י כל התנאים שצריכים כדי להתיר לדבר לשון הרע כדי למנוע נזק.
ייתכן שאין איסור לדבר לשון הרע על אדם שאינו מאמין (שם כלל ד), אבל לא ניתן לקבוע זאת על בסיס מה ששמעת מהעובד.