מניעת הריון באמצעות קשירת חצוצרות

כבוד הרב שלום.
שמי מעיין אני סטודנטית והתבקשתי לערוך עבודה ביהדות ומדע.
הנושא שבחרתי הוא קשירת חצוצרות ללא ניתוח ורציתי לברר כמה שאלות:
1.האם מותר למנוע הריון- ישנה שיטה חדשה שמחדירים דרך אבר המין של האישה צינורית שבקצה שלו יש סליל מכניסים אותו עד לחצוצרות של האישה ואז משחררים בקצה של החצוצרות את הסליל ותוך כמה שבועות הסליל מאחה וסותם את הפתח של החצוצרות וכך מונע מהזרע לחדור,להפגש עם הביצית ולהפרות עובר.
חשוב לציין שהתהליך אינו הפיך ואי אפשר להתחרט.
2.באיזה מיקרים כן מותר לעשות זאת?

חשוב לציין שאני צריכה מקורות מהכתובים והסבר כדי שאוכל לפרט זאת בעבודה ולהסביר בפני הסטודנטיות.
תודה רבה.

תשובה:

מעבר לשאלת "מניעת הריון" שהוא דבר שצריך כל פעם לשאול שאלת חכם, ואין להתיר אלא על פי הוראתו.

ענין זה של קשירת חצוצורות, יש בזה בעיה של "סירוס", ויש בזה איסור מדרבנן, הפוסקים מאריכים בזה הרבה ולא התירו אלא באופן שדעת הרופאים שסכנה לאשה להיכנס להריון, ודווקא באופן ששאר אמצעי ההריון לא מועילים [למעט קונדום או דיאפרגמה שאסורים בכל מקרה].

מקורות שמדברים בנושא זה:

שולחן ערוך אבן העזר (סימן ה סעיף יב) שרק שתית משקה המעקר מותר. וראי שם ספר אוצר הפוסקים בארוכה. ואוסיף קצת מראה מקומות: שו"ת אגרות משה (אבן העזר ח"א סימן יג, ח"ג סי' יב, ח"ד סי' לד), שו"ת בצל החכמה (ח"ד סימן סה-סו), שו"ת מנחת יצחק (ח"ד סי' קכ), שו"ת דברי יציב (חלק אבן העזר סימן כט) שו"ת ציץ אליעזר (ח"ט סי' נ"א שער ג' פ"ד, וחלק יד סימן צו), שו"ת יביע אומר (ח"ח אבן העזר סימן יד). בנוסף תוכלי לעיין במאמרו של ד"ר הרב מרדכי הלפרין כאן.