כיבוי אור בזמן הדלקת נרות ואמירת אשה לאחר הדלקתה לאחר שידליק

האם יש ענין לכבות את האור בחדר בשעת הדלקת נרות שבת?

והאם מותר לאשה המדליקה לבקש ממשהו אחר להדליק את האור אחרי שהדליקה נרות?

תשובה:

א. יש שמקפידים שיהיה אור דלוק בחדר בזמן הדלקת נרות כדי שהברכה של ההדלקה תהיה עליהם, ויש מקפידים שהאור יהיה מכובה כדי שיהיה אפשרות ליהנות מהנרות בלי החשמל. ושני הצדדים אמת.

ב. מי שקיבל על עצמו את השבת רשאי לומר למי שעדיין לא קיבל את השבת לעשות מלאכה לפני שבת.

מקורות:

א. ספר כבוד השבת סעיף י הלכה לה.

ב. שו"ע או"ח סי' רסג סעיף יז.

הצטרף לדיון

תגובה 1