אמירת קדיש לאחר תפילת יחיד כשהצטרף עשירי למנין

אחרי מבוא השלום והברכה
ציבור שהתפללו ביחיד היות והיו רק תשע ואחר שגמרו העמידה הגיע עשירי האם רשאים לעשות קדיש תתקבל
תודה מראש
א.א.

תשובה:

איא אפשר לומר קדיש תתקבל אם לא היו עשרה שהתפללו יחד, אולם בתפילת שחרית אף אם לא היו תשעה בתפילת העמידה אך כשהגיע העשירי כולם אמרו כאחד "אשרי ובא לציון" אפשר לומר קדיש תתקבל.

מקורות:

עי' שו"ע או"ח סי' נה ס"ג שהקדיש שייך לתפילה, ועי' ט"ז שם סק"א, שהגם לאחר תפילות וסליחות רשאים לומר קדיש תתקבל, ולכן אומרים קדיש תתקבל לאחר אמירת סליחות בחודש אלול, אולם ודאי שעיקר הקדיש שייך לתפילה וכ"כ שם הפוסקים ועי' משנ"ב סי' תרצג סק"א שלדעת הא"ר אף אם אמרו לאחר התפילה קדיש תתקבל בליל פורים יכול לומר לאחר אמירת אתה קדוש והקדיש יהיה על התפילות שאומרים בואתה קדוש, וא"כ הו"ה בנידון דידן