קיום מצות עונה בזמן עיבור

האם אישה בהריון מותרת לבעלה?

תשובה:

מותר, ואף חיוב יש בזה לפי כללי מצוות עונה כל אחד לפי דרכו כמבואר בפוסקים.

בחז"ל מבואר שבששה חודשים האחרונים של ההריון זה טוב לאשה, וגם על פי הקבלה יש חיוב במצות עונה בזמן ההריון.

מקורות:

נדה לא עמוד א, משנה ברורה סי' רמ סק"י, כף החיים סי' רמ סעיף א.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. האם אתם מסתירים את העובדה שלפי חז"ל פעמים שהתשמיש קשה לולד ופעמים קשה לאשה. למה בחרתם להביא רק את הזמנים שזה טוב לאשה. אם לדעתכם "נשתנו הטבעים" מה טעם הבאתם שבששה החודשים הראשונים זה טוב לאשה.