תפילת ישמעאלים

יש לי מנקה ערביה והיא מבקשת ממני להרשות לה להתפלל את התפילה שלה. אני לא מרשה לה להתפלל בתוך הבית, אלא רק בגינה. האם זה בסדר מבחינה הלכתית? ובכלל האם מותר לי לתת לה להתפלל בגינה שלי?

אודה על תשובתכם במהרה

תשובה:

לדעת הרמב"ם (הלכות עבודה זרה, פרק יא, הלכה ז), ולדעת השולחן ערוך (בית יוסף, חו"מ, סימן רמט), אין על הישמעאלים דין עובדי עבודה זרה, ותפילתם — בהנחה שמדובר במוסלמית — מכוונת לא-ל אחד. אי-לכך, אין מניעה שהעוזרת תתפלל, כמצוות דתה.

אילו היינו יודעים שהיא מתפללת למוות היהודים ח"ו, וכדו', אזי היה מן הראוי שלא לתת לה להתפלל, אבל קשה להניח הנחה כזאת.

מסופר על הרב יוסף חיים זוננפלד שהיה נזהר שלא לעבור תוך ד' אמות של ערבי המתפלל. זה ודאי חידוש רב בהלכות תפילה, אבל לענייננו, ניתן לראות איך שאין לזלזל בתפילה המכוונת בכנות לאלקים.