תשלום נזק על מכשיר ipod

חבר שלי שיחק במכשיר ipod שלי בלי רשותי בדרך של ניעור המכשיר, אבל ראיתי ושתקתי שלא רציתי לריב איתו, תוך כדי הניעור נפל המכשיר על הריצפה והמסך התקלקל. שלחתי את המכשיר לתיקון (בתיאום איתו) שילמתי 20 ש"ח עבור התיקון, אבל הם לא הצליחו לתקן. לאחר מכן שלחתי את המכשיר לחברה כדי לקבל 25% הנחה בקנייית מכשיר חדש, אבל החברה טענה שכיון שאדם לא מורשה טיפל במכשיר אינני זכאי להנחה.
השאלות הן כדלהלן:
א) האם הוא חייב לשלם לי וכמה?
ב) האם השתיקה שלי היא כמו הסכמה?
ג) המשלוח לנסיון לתיקון הוא על אחריותו, או שהוא חייב לי רק כסף?
ד) האם לאחר שהרבנים אסרו את השימוש במכשיר זה אולי זה לא נורא שהוא שבר?

תשובה:
שלום רב,
א) אני מבין שלאחר שנשבר המכשיר לפני שנשלח לתיקון שוויו היה 25% ממכשיר חדש, כיון שניתן לקבל תמורתו הנחה של 25%. אם כן על המזיק לשלם ההפרש שבין שווי המכשיר לפני הנזק (יש לקחת בחשבון שמדובר במכשיר משומש וכן תקופת השימוש) לבין ערך של 25% ממכשיר חדש.
ב) השתיקה אינה פוטרת מתשלום הנזק. עיין שו"ע חו"מ סי' תיח סעיף יח.
ג) לעניין על מי מוטל לטפל בתיקון, הש"ך בחו"מ סי' צה ס"ק יח סובר שעל המזיק לתקן, בהגהות אמרי ברוך שם חולק וסובר שאין על המזיק רק חיוב כספי ועיין עלון המשפט גליון 22 עמוד ה. אבל לעניינו בכל מקרה המזיק פטור על מה שהמכשיר טופל על ידי המתקן, כיון שבפועל לא הוא טיפל, וההסכמה אינה מחייבת אותו. ועל כל פנים הוא המוחזק.
ד) אכן, הנוטל עצה מן הזקנים אינו נכשל, אבל אין בכל זה עילה לפטור את המזיק.