גניזת דפי עבודה תורניים ; חובת סידור ספרי קודש המונחים שלא בסדר הראוי

שלום רב

א. האם צריך לגנוז דפי עבודה של הילדים מבית הספר שיש בהם סיפורים מהתורה (ללא פסוקים), או חלקי סיפורים, או סיכום של הגמרא?

ב. ידוע שאין להניח נביאים וכתובים ע"ג חומשים. האם בכל פעם שאני רואה בביה"כ איזה ספר או נייר על חומש, או ספרים שמסודרים לא לפי הסדר, אני צריך להתחיל לסדר אותם?

בתודה רבה,

ישראל

תשובה:

א. רק אם יש בהם פסוקים, או דברים מדברי חז"ל, וכן סיכומים של הגמרא יש לגנוז, אולם אם זה רק עבודה שיש בזה ציורים ומתחת הציורים "עבודת פרך" וכד', או חצאי סיפורים של התורה, שכתב המורה וכד', יש לעטוף בניילון ואפשר להניחם כך בפח האשפה.

ב. אין צורך, אלא אם כן מונחים שלא בכבוד, כגון שמונחים הפוך, או באופן שעלולים ליפול וכד'.

מקורות:

ב. עי' משנ"ב סי' קנד ס"ק לא, לגבי להניח ספר להגביה ספר אחר שאם מונח כבר מותר להניח על גביו, וכל שכן שאם כבר מונח שאין צריך להורידו