אכילת מאכל שמעורבת בו תרופה בשבת

שאלה לכבוד הרבנים שליט'א
האם מותר לאכול בשבת דבר מאכל שמעורב בו מערב שבת חומר תרופתי כגון כדור אקמול טחון או כדומה
תודה רבה

תשובה:

אם התרופה נותנת טעם באוכל ולכן בני אדם באופן רגיל לא יאכלו את זה אסור לאכל את זה בשבת, אולם אם בני אדם רגילים יאכלו את זה מותר.

אולם אסור לערב תרופה כזו בשבת לצורך מיחוש וכד', גם משום איסור עשיית תרופה בשבת, וגם משום שהתרופה הינה מוקצה.

במקום צער גדול יש להקל.

מקורות:

עי' שו"ת אגרות משה (ח"ב או"ח סי' פו) ושמירת שבת כהלכתה (פרק לד הערה כז) בשם הגרש"ז אויערבאך, ועי' שו"ת מנחת יצחק (ח"ו סי' כח) שבמקום שיש צער גדול יש להקל ע"י עירוב במאכל או שתיה.