עובד שפונה לבית משפט נגד פסק בוררות

אני מנהל תלמוד תורה, קבלתי לעבודה יהודי ישראלי עולה מארה"ב, לאחר חצי שנה פיטרתי אותו עקב חוסר שביעות רצון, הוא מנסה לתבוע פיצויים ועוד דברים, הלכנו בהסכמה להרב שפרן, קבלנו פסק ברור, הוא לא מרוצה מהפסק והלך לבית משפט, באלו אמצעים אני יכול לפעול נגדו?

תשובה:
שלום רב,
כל דרך חוקית שאתה יכול. יש לציין, מצד החוק אין תוקף להסכם בוררות נגד זכויות של עובד, אבל לאחרונה יש הרבה מקרים שבית משפט נותן תוקף לפסק בורר, אף נגד עובד. אציין כדוגמא תיק מס' עע 234/08 בבית הדין הארצי לעבודה, אושר פסק בוררות בבי"ד של הגר"נ קרליץ נגד עובד.