אישות עם אשה נשואה אזרחית

שלום כבוד הרב,
בעברי הרחוק ניהלתי יחסים עם אשה שהייתה נשואה נישואין אזרחיים(התחתנה בקפריסין), ללא שום סממן הלכתי כמו חופה או רב.
ויתרתי לעצמי בנושא כי יצאתי מתוך הנחה שהיא לא נחשבת נשואה מבחינה הלכתית.
הדבר לא מניח לי ואני חש אשמה ופחד אם אכן מדובר בניאוף.

האם ניתן לומר כי לא מדובר בניאוף בגלל שהיא התחתנה בנישואין אזרחיים?

תשובה:

א. אסור לקיים יחסים עם מי שאינה שומרת טהרת המשפחה בכל מקרה, ויש בזה איסור חמור, וצריך תשובה על כך.

ב. אשה שהיתה נשואה בנישואין אזרחיים, יש לחוש שנחשבת כאשת איש, ומשום כך, בתי הדין מחייבים לכתחילה שלפני נתינת היתר נישואין שתקבל גט ממי שהיתה נשואה לו בנישואין אזרחיים.