לימוד תורה שבכתב ושבעל פה ביום או בלילה

שלום עליכם
שאלתי לגבי לימוד תורה שבכתבותורה שבעל פה מתי מותר ומתי אסור.

תשובה:

אין איסור לימוד תורה בכל ימות השנה ובכל הזמנים למעט יום תשעה באב, ושבעת ימי אבילות על אחד משבעת הקרובים וגם אז מותר ללמוד מדיני אבילות ושאר דברים המותרים באותם זמנים.

על פי הקבלה וכן נהגו, לא קוראים תורה שבכתב בלילה מצאת הכוכבים ועד חצות הלילה למעט במקרים של קריאת תהלים לרפואה, או בביקור בקברי צדיקים, וכן אדם שאינו יכול לישון ואין ברשותו רק ספר מכ"ד ספרים של תורה שבכתב שרשאי לקרוא בהם כדי שלא יישב בטל.

מקורות:

ראה כאן, שביארנו דין זה בארוכה