חובת בדיקה בזמן הנקה

שלום כבוד הרב,
ילדתי לפני כ 3 חודשים, הדימום האחרון היה לפני חודש וחצי ומאז לא בדקתי עם הבד, מכיוון שאני מניקה וסת לא תהיה, מה עושים במצב כזה? אני רוצה לטבול.

תשובה:

השאלה לא מובנת, אם הכוונה שמאז הלידה או הדימום האחרון לא ספרת שבעה נקיים ולא טבלת, הרי במקרה זה צריך לספור שבעה נקיים ולטבול, כיון שאין טהרה לאשה בלא ספירה וטבילה.

אם הכוונה שכבר הלכת לאחר הדימום האחרון לטבילה, והשאלה אם צריך לבדוק לאחר מכן עוד, הדין הוא שכל עוד לא רואים דם פעם נוספת אין צורך לבדוק רק כדאי לבדוק מדי פעם לוודאות שלא הגיע המחזור שחלילה לא יקרה שבאמצע קיום היחסים יבוא הדם, אך בדיקה זו היא רק לזהירות.