חציצה בטבעת

אם אני עונדת טבעת כל הזמן, האם עלי להסירה בנטילת ידיים של הבוקר? ומה לגבי שאר הנטילות כגון לפני ארוחה וביציאה מהשירותים. עלי לציין שמדובר בטבעות יקרות ותמיד יש סיכוי שילכו לאיבוד אם אסיר אותן?

תשובה:

הגם שהמנהג להוריד את הטבעות בשעת נטילת ידים, אולם אם אף פעם האשה לא מורידה את טבעותיה מידיה, הרי שמעיקר הדין אין צורך להוריד את הטבעת, אם אכן את כל היום עונדת אותה, ואף בזמן של לישת בצק וכד', אולם אם יש פעמים מסוימות שאת מורידה אותה צריך להוריד את הטבעת לפני נטילת ידים לסעודה וטבילת מצוה בלבד, ובשאר נטילות כגון נטילת שחרית ולאחר עשית צרכים לא צריך בכל מקרה להוריד את הטבעות.

לפני טבילת מצוה יש להוריד את הטבעות גם אם אף פעם לא מורידים אותם.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' קסא סעיף ג, שרק במקום שמקפידה להוריד את הטבעות בשעת עשית מלאכה צריך להוריד את הטבעת לשם נטילה לסעודה, ואולם לגבי טבילת מצוה נהגו להחמיר בזה יותר כמבואר בשו"ע יו"ד סי' קצח ס"ג, שאף דברים שאינם חוצצים נהגו להוריד לפני הטבילה.