סירוק זקן בשבת

שלום עליכם

יש לי מברשת שיער עם מרוויחים טובים סרקתי הזקן ולחצתי כי המברשת נתקעה בשערות ונתלשו שערות נא תשובתכם תודה.

תשובה:

אסור לסרק במסרק מכל סוג שהוא אפילו שיש לו רווחים גדולים את הזקן, כיון שטבע הזקן שהוא סבוך יותר משערות הראש, וברור שבסריקת השער יתלשו שערות, ולכן מי שמציק לו שערות זקנו כשהם סבוכות, יפריד אותם באמצעות אצבעותיו בנחת, כיון שבאצבעות אפשר יותר להרגיש אם יש קשרים או שערות חלשות שעלולות להיתלש.

מקורות:

עי' שו"ע או"ח סי' שג סעיף כז, ובמשנה ברורה שם ס"ק פו וס"ק פח.