חלום על כלב

אמא שלי לא מרשה לי כלב ובחלום היא הביאה לי אותו מתנה והכלב ישן לידנו  וגם שיחקתי איתו. מה זה אומר? בבקשה תעזור לי כבוד הרב

תשובה:

א. חלומות על דברים שחושבים עליהם במשך היום, אינם חלומות שאומרים שום דבר, ולכן אם אתה רוצה כלב ואמך לא מרשה לך, הרי אתה חולם "מהרהורי לבך" ואין בהם ממש.

ב. אם אתה לא רוצה כלב, ולא חושב על כך במשך היום, המשמעות של זה היא שהאויבים שלך ישלימו אתך, ויאהבו אותך.

מקורות:

א. גמרא ברכות (נה עמוד ב).

ב. סידור בית יעקב סדר פתרון חלומות פרק ב חלק ב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום ..
    אני חולמת כבר המון זמן על אנשים שמנסים להרוג אותי אך לא מצליחים וזה קורה לי המון וזה קצת מפחיד אותי כי אני חולמת על זה המון אשמח לתשובה

  2. לא צריך לחשוב על זה בכלל החיים היום מלאי פחדים לצערינו וזה משפיע על החלומות שלנו, אין לכך כל משמעות. חלומות נעימים!