המקור לאיסור רציחת נכרי

לכבוד הרבנים הגאונים שליט"א
אחדשה"ט

שלום וברכה

שאלתי היא: מהו המקור שממנו אנו למדים איסור הריגת/רציחת נכרי שהוא לא מזרע עמלק או ואין לו דין רודף ולא בשעת מלחמה.

מחכה ומצפה לתשובתכם הרמה

מרדכי יצחק אגסי
מחבר הספר בדרך המלך

תשובה:

מקור איסור לרצוח גוי הוא מדברי המכילתא כמו שכתב הכסף משנה (הל' רוצח פ"ב הלכה יא) על מה שכתב הרמב"ם "ישראל שהרג גר תושב אינו נהרג עליו בבית דין שנ' (שמות כ"א י"ד) וכי יזיד איש על רעהו ואין צריך לומר שאינו נהרג על הגוי" הביא על כך רבינו הכסף משנה את דברי המכילתא וז"ל איסי בן עקיבא אומר קודם מתן תורה היינו מוזהרים על שפיכות דמים לאחר מתן תורה שהוחמרו הוקלו באמת אמרו פטור מדיני בשר ודם ודינם מסור לשמים. וזהו שכתב רבינו אינו נהרג עליו בב"ד כלומר אבל בדיני שמים חייב" עד כאן לשונו, [וכוונת התנא באומרו "באמת אמרו" מבואר בדברי הראשונים שהכוונה על הלכה למשה מסיני].