לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תפילת נשים בציבור

האם מותר להשתתף במניין נשים בו אישה משמשת כש"ץ? לא עוטה טלית אינה אומרת קדיש וקדושה. קריאה בתורה ע"י נשים.

תשובה:

אם אין שום גבר שמשתתף במנין, אין בדבר איסור פורמאלי. אולם, יש לראותו כדבר שאין רוח חכמים נוחה הימנו, משום שהדבר נועד בשביל לשנות את פני החברה הדתית, ולהכניס מסרים פמיניסטיים לתוך עולמה של הדת. גברים ונשים אינם שווים, ותנועת שוויון הטוענת לשווי אבסולוטי הינה תנועה עוורת. הן בעולם הגשמי והן בעולם הרוחני, תפקידם של גברים ונשים שונים במהותם, ואין למין אחד להתחקות אחרי תפדידו של השני. לכן, אם כי אין איסור בהתארגנות של נשים לקיים "תפילות בציבור", יש בכך דבר שראוי להימנע ממנו. יחד עם זאת, יש לציין לשבח את קבוצת הנשים בכך שהם אכן שומרים על כללי ההלכה, אינן אומרות קדיש וקדושה, ואפילו לא לובשות טלית.

ברכה והצלחה!