לסעוד חולה בשבעת ימי אבילות

שלום, יש לאמא שלי אבא ביולוגי ואבא חורג. האבא הביולוגי נפטרו אימי צריכה לשבת שבעה (היא יושבת שבעה במהלך היום ובערב חוזרת הביתה).
האבא החורג שלה חולה במצב לא טוב ומאושפז בבית חולים.
השאלה שלי היא האם היא יכולה לשבת שבעה במהלך היום ובערב ללכת לאביה החורג??

אודה לתשובתכם המהירה

תשובה:

אם האב החורג של האמא נמצא במצב מסוכן, ומבקש שדווקא אמך תבוא לסעדו, חייבת ללכת לסעדו, כמו כן אם על ידי שאמך תסעדו ייטיבו עמו או ידאגו לו אנשי הצוות, גם כן יש ללכת אליו.

במקרה ואינו חולה מסוכן, או שאפשר להשיג אדם אחר שיהיה עמו בימי השבעה, אין לאבלה ללכת לבית החולים.

מקורות:

פתחי תשובה יו"ד סי' שפ סק"א.