פיצוי על גניבה "בצחוק" שגרמה לנזק כספי

אחד ממכריי חמד לצון וגנב ממני נגן MP3 במחשבה להחזירו לי לאחר זמן.
משגיליתי שנגנב לי הנגן, ואחר שחיפשתיו היטב במשך שבועיים, לא היתה לי ברירה וקניתי נגן חדש.
לאחר כחודש החזיר לי מכרי את הנגן. לא היה לי כבר מה לעשות עמו. והוצרכתי למכור אותו במחיר זול מאוד עקב היותו מדגם ישן יותר מזה שקיים כיום, והוא מיד שניה. [יצוין שמבחינתי לא היתה לי שום בעיה עם הנגן ולא חשבתי כלל על רכישת דגם חדש].
שאלתי היא האם הגנב צריך לשלם לי על הנזק [ועל העגמת-נפש] שגרם לי?

תשובה:

שלום רב,

לפי הדין, הוא חייב להחזיר לך רק מה שגנב ואינו חייב פיצוי נוסף. עם זאת מוטל על הגנב לפייס את הנגנב ואף לפצות אותו בכסף כדי שימחול לו. במקרה זה שעשה כן בשוגג ולללא כוונת זדון ראוי להתפייס ולמחול אף אם הגנב אינו משלם עבור כל הנזק ועוגמת נפש שנגרם, אלא תשלום סמלי שמוכיח על שמתחרט.

מקורות:
שו"ע סי' שסג סעיף א. לעניין פיוס בכסף ובכמה ראוי להתפייס עיין פתחי תשובה סי' שמט סק"ב.