גניבה מחנות כשחושש להחזיר מאימת המשטרה

בס"ד
שלום רב,

ברצוני להתוודות, להלן הוידוי:
לפני מספר חודשים גנבתי מוצר חשמלי קטן  מחנות בפתח תקוה. את המעשה המבייש הזה עשיתי בעקבות כך שתאכזבתי מקניה קודמת בחנות על מוצר שמכרו לי והוא לא מתאים. כעת אני דואג נורא מהבורא יתברך ומהטבע על זה שאני משתמש במוצר גנוב ובהכרח אין לי אפשרות להחזירו לחנות שמא יתלוננו עלי למשטרה.

מה אומר הרב ?

תשובה:

שלום רב,

אתה חייב להחזיר את אותו המוצר שגנבת, על אף שהוא משומש. אם יש קושי לעשות כן, אתה יכול לקנות מוצר חדש כזה או מוצר אחר שבודאי שווה להם יותר, לשלם ולהחזיר למדף בשקט.
אם החנות נסגרה, עליך לברר מי הם בעלי המניות לספר לאחד מהם שנשארת חייב סכום כסף מקניה מסוימת ואתה רוצה לשלם. הסכום שאתה צריך לשלם הוא שווי של המוצר היום כשהוא משומש.
מקורות:
שו"ע חו"מ סי' שסג סעיף א, שם סי' שנט סעיף ב.