אב שמחל על כבודו

האבא רוצה שילדיו יקראו בשמו הפרטי האם מותר לילדים או שעליהם להקפיד בכבודו אף נגד רצונו

תשובה:

מצד הילדים, מבחינת ההלכה, יש מקום להקל.

מצד האב, אף אמנם שמבחינה הלכתית יש מקום להקל בדבר, אולם מהבחינה החינוכית הדבר מהווה סתירה מוחלטת לדמות האב הנדרשת בכדי שנוכל לחנך את ילדנו באופן הנכון.

אחד הדברים שמאפשרים לנו ההורים להיות מחנכים זה המרחק המסויים שישנו בין ההורים לילדים, הילדים אינם אמרוים להיות "חברים" של ההורים, ההורים גם לא אמורים "דיקטטורים" בבית, ישנו מקום מיוחד ששמור למעמד ההורים מול הילדים ורק בשמירה על המקום הזה מתאפשר לנו לחנך.

אך יתרה מכך, גם הילדים זקוקים למרחק הזה, גם עבורם עלינו לשמור על הדיסטאנס המיוחד שלנו כהורים, על המרחק המוגדר, הורים שמורידים את הגבולות ביניהם לבין הילדים פוגעים קשות במקום הרגשי של הילדים הזקוקים לדמות סמכותית בחייהם, הדמות הסמכותית חייבת להיות ממקום של סמכות, וסמכות נוצרת רק עם המרחק המוגדר.

בכדי להרגיש קרוב לילדיך אין צורך בזה שיקראו לך בשם הפרטי, תוכל למצוא דרכים רגשיות שיקרבו בינך לבינם, אך לא יפגעו בסמכות ההורית שלך.

בהצלחה ורוב נחת.