טבילת כלים ואפית עוגיות על רשת בתנור

יש לי כמה שאלות בנושא הטבלת כלים:
1.האם צריך להטביל טוסטר משולשים?מצנם?מיחם?פלטה?
2.האם מותר לאפות עוגיות ישירות על הרשת כשהתנור הוא גם לבשרי וגם לחלבי?
3.האם צריך להטביל כלי זכוכית שמיועדים לאחסון מזון יבש בלבד?
4.האם צריכים להטביל צנצנות של קפה/דבש/ריבה אם אני רוצה להשתמש בהם אחרי שנגמרת תכולתן?
תודה מראש
עטרה

תשובה:
1. הכלל הוא שכל כלי שנגמרה עשייתו על ידי גוי חייב בטבילה אם אחד מהדברים העיקריים המרכיבים את הכלי עשוי ממתכת או זכוכית.
כלל נוסף שצריך שדרך האוכל לגעת בכלי עצמו שלא באמצעות כלי אחר, והוא כלי שיכולים להביא אותו לשולחן ["כלי סעודה"].
משום כך טוסטר בין משולש ובין מצנם חייב בטבילה, כמו כן מיחם, כיון שבשני המקרים חלק עיקרי מהכלי עשוי ממתכת.
אולם פלטה חשמלית פטורה מטבילה כיון שדרך הכלי שמניחים עליו את האוכל רק בהפסק כלי דהיינו שמניחים את האוכל בסיר ואת הסיר על הפלטה, הגם שלפעמים מניחים את חלות וכד' על הפלטה אולם אין זה דרך תשמישו, ובפרט שאין דרך להביא את הפלטה לשולחן.
2. אין להניח עוגיות על הרשת כאשר הרשת מניחים עליה סירים או תבניות של בשר וחלב הטעם בזה משום שפעמים רבות נוטף מהאוכל על הרשת ונבלע ברשת ואח"כ כשמניחים את העוגיות עליו מוציא את הטעם האסור לתוך העוגיות.
3. כלי זכוכית שמיועדים לאחסון מזון חייב בטבילת כלים, דין טבילת כלים אינו מחמת שנבלע בו איסור, אלא כדי להוציא אותו מטומאת הגויים לקדושת ישראל.
4. לכתחילה יש להטביל צנצנות לאחר שנגמרה תכולתם ורוצים להשתמש בהם לאיחסון נוסף, אם כי רבים מקילים בזה והמיקל יש לו על מי לסמוך.
מקורות:
1,3 שו"ע יו"ד סי' קכ ס"א וס"ו וס"ז, ע"ש, דינים אלו הם בין לדעת השו"ע ובין לדעת הרמ"א.
4. ראה בספר טהרת כלים (פרזיס, פ"ב סעיף יז ובהערות שם בארוכה בדעות הפוסקים בזה).