יארצייט ראשון באדר של שנה מעוברת

שלום,
חמי נפטר בתאריך יב' באדר תש"ע.
מתי יצויין שנה למותו – באדר א' או באדר ב' ?
תודה

תשובה:

יש לערוך אזכרה ולימוד משניות וקדיש ביב אדר א, ועולים לקבר גם ביב אדר א' וגם ביב אדר ב.

לגבי תענית לנוהגים להתענות ביום הזכרון, למנהג הספרדים מתענים ביב אדר ב, ולמנהג האשכנזים באדר א' ולכתחילה אם אפשר עדיף גם באדר ב'.

כיון שיום היארצייט הוא ביב אדר, ואם יתענו יצטרכו להתענות גם ביב אדר וגם ביג אדר משום תענית אסתר, אפשר להקל בזה על ידי פדיית התענית בצדקה, ועריכת אזכרה לעילוי נשמת.

מקורות:

שו"ע או"ח ס' תקסח סעיף ז, פני ברוך סי' לט סעיף מב.