צניעות בין אב לביתו

עד איזה גיל אפשר לרחוץ את בתי באמבטיה והאם יש דברים שצריך להקפיד בהם משום צניעות?

תשובה:

מותר עד זמן שהבת מתבייישת לעמוד ערומה לפני אביה.

אם הדבר גורם הרהורים והרגשת קירבה שלא לשם מצוה עדיף להימנע מזה אף בגיל יותר צעיר.

מקורות:

שו"ע אבן העזר סי' כא סעיף ז, שעד אז מותר לישון בקירוב בשר דהיינו בלא בגדים, והיינו דווקא כשאינו גורם הרגשת חיבה שלא של מצוה אלא רק חיבה כאב לבתו ולא יותר מזה, ע"ש בנו"כ, וומשמע שהוא הדין לרחוץ וכד' שמותר כשלא גורם לו הרהורים, והוא מכל שכן, ועיי"ש סעיף ה בדין רחיצת איש על ידי אשה שמשמע שקל יותר משינה בקירוב בשר, אולם הגדר נראה לגבי הנ"ל אחד, וראה שם באום אני חומה, שחיבוק ונישוק מותר אף בגדולה ונדה, ושהמנהג להקל אפילו בנשואות.