מה מברכים על בננה?

שלום רב. רציתי לדעת מה מברכים על בננה? האם ברכת בורא פרי האדמה על בננה נשארה ללא שינוי או שמא פרי העץ.
הועלתה שאלה זו בכולל בטענה שכיום בננות מצויות כל השנה מה גם שגידלתם על עץ

פסיקתכם ושכרכם מן שמיא שבת שלום

תשובה:

אין חילוק בין זמנינו לזמנים עברו, עיקר החילוק בין "פרי העץ" ל"פרי האדמה" הוא אם הגזע אינו מחליף, והפרי צומח כל פעם על גזע שנשאר, ובבננות אין גזע שנשאר 3 שנים, אלא כל פעם זה מצמיח גזע אחר וצומח עליו.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' רב, ושו"ע הרב שם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. על חמוציות נוהגים לברך ‘בורא פרי האדמה’ אך אם בירך ‘בורא פרי העץ’ יצא ידי חובתו. מכיון שהחמוציות גדלות על עצים בגובה פחות מג’ טפחים מן הדין אפשר לברך עליהם ‘בורא פרי העץ’ אך המשנה ברורה בסי’ רג סק”ג מעיד שנוהגים לברך עליהם ‘בורא פרי האדמה’ וכן מביא הוזאת הברכה בהערה ק”ד ללוח הברכות שכך הורה הגרש”ז אוירבך זצ”ל. אמנם האגרות משה או”ח א,פה כתב שבמקום שאין ידוע המנהג מברכים ‘בורא פרי העץ’ וכן כשיש ספק אם האילנות גבוהים ג’ טפחים או לא מברכים בורא פרי העץ.