אשת איש

אני מאוד מתנצלת אם השאלה לא לגיטימית-
אישה נשואה שקיימה יחסי אישות עם גבר זר עם אמצעי מניעה [קונדום]-האם חייבת להתגרש?-

שוב סליחה אם זה לא המקום לשאול זאת -תודה

תשובה:

כן, האשה נאסרת על בעלה.

מקורות:

עי' שו"ת מהרש"ם ח"ו סי' קצה ושו"ת בת דינא סי' כד שו"ת עמק הלכה (בוימל, ח"א סי' סו) שהאריכו לבאר שביאה על ידי חציצה אוסרת אשה על בעלה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. א. השאלה היתה האם האשה נאסרת מדין אשת איש ועל זה התשובה שאכן נאסרת.
    ב. עם כל זה גם אשה שנאסרה על בעלה אם רק היא והבועל יודעים על כך אינה צריכה לספר לבעלה שנאסרה מאחר ואשה אינה נאמנת לומר שנאסרה על בעלה, שמא באמת לא נאסרה עליו, ועיניה נתנה באחר ואומרת את זה כדי שיכופו את בעלה לגרשה, ולכן במקרה והיה עדים לדבר הרי העדים צריכים לספר לבעל כדי שיגרש אותה.