טבילת כלים במי גשמים

האם אפשר לטבול כלי זכוכית במי גשם ולא במקווה?

תשובה:

אם זה מקום שאין שם ארבעים סאה [כ-700 ליטר] מי גשמים במקום אחד, והגיעו לשם על ידי מעשי בני אדם בכל אופן שהוא, אי אפשר לטבול כלים בין מתכת ובין זכוכית ואין להטביל כלים רק במקווה הכשרה לטבילת נשים או שעשאוה במיוחד לטבילת כלים.

ומאחר וכללי דיני המקוה הינם מההלכות המסובכות ביותר, אין להטביל רק במקוה שהוכשר על ידי רב מקומי.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' קכ סעיף א, וט"ז סק"ב, וכללי הלכות מקוואות הם מהמסובכים ביותר, עי' יו"ד סי' רא, מה שכתב שם הפתחי תשובה (סק"ד) בשם החכמת אדם להקל להטביל בשלג, הכוונה דווקא כאשר השלג נמצא במקום אחד ויש שם שיעור של ארבעים סאה, אבל לא באופן שאין שם מ' סאה עי' שו"ע יו"ד סי רא סעיף ל.