שעון שבת בסדין חשמלי

שלום עליכם
האם מותר לחבר סדין חשמלי לשעה ע"י שעון שבת שידליק ויכבה

תודה לתשובתכם שבת שלום

תשובה:

מותר, אך יש להיזהר להניח סימן על השעון שבאמצע הלילה לא יקום וידליק או יכבה אותו.

מקורות:

כבר הכריעו הפוסקים שאין איסור טלטול בסדין חשמלי, [עי' שו"ת יחו"ד ח"ה סי' כח באורך מדברי הפוסקים בזה], שמותר להתכסות עמו כשחיברו מערב שבת לחשמל, ועצם השתמשות בשעון שבת, אין בזה משום איסור של מבעיר או מבשל, כיון שעושה כן מערב שבת, וכמבואר בכל הפוסקים להתיר תשמישי הבית בשעון שבת ואין בזה משום איסור שהיה וכד'.