נטילת ידיים בקם כמה פעמים בלילה

שלום כבוד הרב,

אדם הנעור משנתו מספר פעמים במהלך הלילה (כגון לטפל בבתו התינוקת וכו),
כיצד ינהג בנטילת הידיים וכיצד בברכות

כגון האם מברך על נטילת ידים כשנעור פעם ראשונה או רק יטול בלי ברכה ויברך רק כאשר ודאי קם לעבודת הבורא
האם חייב נטילה בכל פעם שנעור

תשובה:

אדם שניעור באמצע הלילה כדי לטפל בילד, או כדי לצאת לנקיות, וכד', מן הראוי ליטול ידיים כל פעם, [ואפשר להקל ליטול ידיים שלא ליד המיטה ממש] אפילו שדעתו להמשיך בשינת הלילה, אולם במקום שהדבר מהווה טירחא גדולה אפשר להקל, אך יזהר במקרה כזה שלא לגעת בידיים חשופות באוכלם.

מקורות:

הליכות שלמה (תפילה, פי"ג סט"ז).

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. יישר כח על התשובה. אך לגבי אמירת מודה אני האם אומרים רק בבוקר כשממש קם?
    ב. אם רוצה לשתות מעט גם באמצע הלילה מה הדין. תודה