מספר האנשים בספירת בני ישראל

הכיצד בכל העת שישנה ספירה של בני אדם בתורה , המספר הינו עגול דהיינו לא מצאתי לדוג' אלף שלוש מאות חמישים ואחת, כל הספירות כאשר מדובר בספירה של קבוצת בני אדם לדוג' ספירת מחצית השקל לבסוף התקבל מספר עגול.
אודה לתשובתכם המפורטת והמדוייקת

תשובה:

הגאון רבי חיים קנייבסקי אמר שרצה לומר שכל מספר שפחות ממספר חמישים הכתוב "עיגל" לחמישים, ומספר שבין חמישים למאה "עיגלו" למאה, אך אמר ששאל את אביו בעל הקהילות יעקב, ואמר לו שמספר שכתוב בתורה ודאי כך היה במדויק והקב"ה סיבב שיהיה מספר מדויק.

מקורות:

דרך שיחה פרשת במדבר (עמ' תח).