מאכל פרוה שנגע במאכל חלבי

שלום,
נקנו מאפים פרווה ומאפים חלבים ממאפיה והונחו באותה קערה מפלסטיק . אני בשרית האם מותר לי לאכול מהמאפים הפרווה?

תשובה:

מותר.

מקורות:

המאפים החלביים הם או שבלועים מחלב [כעוגה חלבית] או שיש בתוכם חלב [כדוגמת בורקס חלבי], בשניהם כדי שהמאכל הפרוה יהיה בשרי, צריך א. שאחד מהמאפים יהיה חם שהיד סולדת בו, ב. שיהיה רוטב כל שהוא בין המאכלים, בדרך כלל במאפים הם לא חמים שהיד סולדת בהם, ודאי לא בקליפתם החיצונה, וכן אין רוטב ביניהם, כך שאין מקום להחמיר שלא לאכול לאחר סעודה בשרית, כמובן שביחד עם בשר אין לאכול כיון שלפעמים עלול לרדת מהמאפה החלבית ממש על המאפה הפרוה ולכן יש לחוש לכך לא לאכול יחד עם המאכל, אבל לאחר סעודה בשרית אין צורך לחוש בכך.