שתי מזוזות בפתח אחד וסגולת המזוזה

בדירה שעברנו יש מזוזה אבל אני לא יודעת אם היא תקינה. האם אני יכולה לשים מזוזה לידה בלי להוריד את הישנה והאם צריך לברך?
האם מזוזה בחדר שינה היא סגולה להריון?

תשובה:

מזוזה בחדר שינה הוא חיוב ללא קשר לסגולה זו או אחרת, כמובן שנתינת מזוזה כשרה בבית שומרת את הבית מהמזיקים ומביאה ברכה, ומתברך הוא ובניו, ובוודאי יש בכך ברכה להביא ילדים לעולם, אולם יש להדגיש שעיקר נתינת המזוזה בבית היא משום שכך ציוה ה' יתברך.

אין להניח שתי מזוזות אחת ליד השניה, כאשר יש ספק על כשרות מזוזה יש להורידה ולבודקה על ידי מגיה מומחה לדעת אם המזוזה כשרה או פסולה, כאשר אין מגיה באזורך, או שיקח זמן עד שתוכל להגיע למגיה, יש להוריד את הישנה ולהניח את החדשה, ויש לברך על קביעת המזוזה החדשה.

יש להדגיש שבחדר שינה יש להקפיד שתהיה במזוזות הדלת כשהדלת מסתירה אותה מהחדר עצמה, במקרה שהדלת נמצאת מחוץ למזוזת הפתח, יש להניח את המזוזה החדשה בתוך שני כיסים [דהיינו שני ניילונים וכד'] ואז להניח את זה בתוך הבית מזוזה.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' רפו ס"א, רמב"ם מזוזה פ"ה ה"ד שיש להזהר שלא לחשוב שהמזוזה היא סגולה או קמיע.

איסור הנחת שתי מזוזות הוא משום איסור בל תוסיף, כמבואר בפתחי תשובה (יו"ד סי' רצא סק"א).

מזוזה בחדר שינה כיון שמקיימים שם מצות עונה יש להקפיד שתהיה מכוסה בשתי כיסויים חוץ מהכיסוי של הבית מזוזה כמבואר בשו"ע סי' רמ סעיף ו.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. ערב טוב,
    לכאורה הוי כיסוי המיוחד להם ולא מהני מה שיש בכה״ג שני כיסויים, אם המזוזה בתוך החדר שינה, וצריך להוסיף עוד כיסוי אחר.