החזקת קלפי המלך שלמה והתעסקות עמם

האם מותר להחזיק בבית קלפי המלך שלמה זה נקרא קלפי קבלה ולהתעסק עם זה

תשובה:

אסור להתעסק עם זה, הדבר מהוה סכנה וחשש איסור תורה.

לכן גם לא ראוי להחזיק קלפם אלו בבית.

מקורות:

קלפי המלך שלמה הוא המצאה של אדם מסוים שאינו שומר תורה ומצוות, בדור שלנו, שחושב שיודע את סודות הקבלה, ומתעסק עם קבלה מעשית, אדם זה אינו ידוע כתלמיד בחכמת הקבלה מהמקובלים האמיתיים שבדור, התעסקות עם קבלה מעשית הוא דבר חמור ומסוכן מאד, כמו שכתב האריז"ל "ודע כי המשתמש בשמות הקדש רעתו גדולה עד מאד, ואותם המלאכים שהוא מכריחם בכח השבעתו לעשות רצונו באים ומחטיאים אותו לאבדו מן העולם, ומזמינים תמיד בפיו ברכות לבטלה יען כי עבירה גוררת עבירה".

גם מאד יתכן שאין זה כלל קבלה מעשית אלא רק קורא לזה כך, ובאמת זה מגיע מכוחות הכישוף שיש בזה איסור מכשף שדינו סקילה,

לפיכך שומר נפשו ירחק מהם, ראה עוד בארוכה בחומרת הדברים הנ"ל בשו"ת וישב הים ח"א סי' יג מפי ספרים וסופרים בכל הדורות, בחומר וסכנת העיסוק.