ג'ל בשער בשבת

האם מותר לשים ג'ל לשיער על השיער בשבת?

תודה.

תשובה:

אסור, משום איסור ממרח.

מקורות:

ג'ל בטבעו הוא קצת נוזלי וקצת מוצק, וכדי להניח אותו בשער בצורה שיכנס לשער צריך למרוח אותו ולשפשף אותו עם השער, איסור זה הוא איסור של ממרח, ועי' מאמר מרדכי (סי' שג סק"י) ושו"ת זרע אמת (יו"ד סוף סי' פט) שלדעתם יש בזה איסור תורה, וכן נקט המשנה ברורה (סי' שג ס"ק פא) ועי' שו"ת יביע אומר (ח"ד או"ח סוף סי' כח) שלכל הפחות איסור דרבנן וודאי יש בזה .

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. רק מצד ממרח? ובכה"ג שהג'ל נוזלי?
    השאלה היא האם בכוונה השמטתם את דברי המשנ"ב גבי בונה בשיער, והאם יש מקום להתיר בשיער בכה"ג שהג'ל אינו בעין והשיער עומד בצורה מסוימת גם בלעדיו, אלא שהוא גורם שיחזיק ליותר זמן.
    תודה רבה.