תפילה עם קרי בבגד

קראתי באיזה ספר שטיפת זרע על הבגדים או על הגוף מעכבת תפילה,
אמת הדבר?

תשובה:

אמנם אין זה מעכב את התפילה, אולם אם זה מחמת ראית קרי שלא במקום מצוה, הרי זה "מזכרת עוון" דהיינו שכביכול מגיע קטיגור יחד עם תפילתו, וגם מי שראה לאונסו או במקום מצוה ראוי לכתחילה לנקות את הבגד ולא להתפלל עם זה משום כבוד התפילה שלא תהיה טומאה עליו בשעת התפילה, אך אם זה בשבת או ביום חול ולא ניכר בבגד אין צורך לנקות.

מקורות:

משנה ברורה סי' ע ס"ק טו, שלחן מלכים (על הקיצור שו"ע לרמ"צ לנדא, סי' ה ס"ק כב)

הצטרף לדיון

תגובה 1