לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נגיעה בדברים קודם נטילת ידיים שחרית

בבוקר, אם אני נוגע בכל דבר לפני נטילת ידיים, אני מטמא אותו?

תשובה:

נגיעה בידיים שלא נטלו אותם, שורה עליהם רוח טומאה דהיינו רוח רעה, ולכן לא נוגעים בשום כלי בגד או אוכל לפני נטילת ידיים, אוכל שנגעו בו יש לשוטפו שלש פעמים, ואם אי אפשר לשטוף [כגון לחם וכדו'] יש לקלף לכתחילה את מקום הנגיעה.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' ד ס"ז, ושו"ע הרב סעיף ו ומשנה ברורה ס"ק יד

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. מה פירוש רוח רעה? מה ההשלכות שלה?
    מה זה גורם לכלי או לבגד שנגעתי בהם?
    אם אני נוטל ידיים בבוקר, אפשר עם המים לשטוף את הפנים?

  2. רוח רעה כמשמעותו, רוח שנחה על האדם שאינה טובה.
    הדבר פוגם ברוח האדם ומחמת כן יכול להגיע נזק לכלים או לבגדים שנגעו בהם, ולכן יש להקפיד שלא לגעת בשום דבר קודם הנטילה.
    לאחר נטילת ידיים בבוקר, אם נוטלים 3 פעמים על כל יד עדיף לנגב את הידיים ואז לשטוף את הפנים, ואם נוטלים 4 פעמים כל יד אפשר לשטוף עם הידיים את הפנים