טבילת נשים בים במקום במקווה

שלום וברכה,

יש לי שאלה בקשר לטבילה במקווה של נשים.

1. האם אפשר לטבול גם בים?

2. האם צריך לעשות את כל הפרוצדורה של הניקיון, ברכות, 12 שבטים?

סליחה על הבורות וצורת הכתיבה..

תודה,
ד.

תשובה:

1. טבילה בים, אינה טבילה הראויה לטבילת נשים, מחמת כמה בעיות שעלולות להיגרם, ועל כן מקום האידיאילי לטבילת אשה הוא דווקא במקוה שמיועד לנשים.

2. טבילה אשה מנידתה היא טבילה היחידה בזמנינו שחייבים בה את כל הכללים של נקיון מחציצה וכן שיש לברך בשעת קיום מצות הטבילה, לעומת זאת שאר טבילות שנהגו כיום הגברים במהלך השנה בערב שבת וכדו', או נשים קודם יום כיפור, או משום סגולה קודם לידה וכדו' אין בהם שום חיוב של נקיון גמור כפי שמוטל על האשה בטבילתה להיטהר מנידתה,

לגבי 12 שבטים לא ידוע לי כוונתך ועל כן לא אוכל להתייחס אליה.