השלכת אשפה בארץ ישראל

האם ישנה הלכה שאומרת שאסור לזרוק אשפה בארץ ישראל ואם זרק תפילתו אינה נענית…?

אשמח מאוד את תצרפו לי מקור לתשובה

תשובה:

אין שום איסור והעושה כן אינו נענש שתפילתו לא תיענה, אולם יש מהחכמים שנהגו כבוד בארץ ישראל והיו מרימים מהארץ כדי ליפות את ארץ ישראל, אך אין זה אלא מידת חסידות וסלסול שנהגו בעצמם.

יש איסור להשליך אשפה שלא במקומה אפילו לא בארץ ישראל משום כבוד הבריות.

מקורות:

מצינו בחז"ל בהרבה מקומות שהיו זורקים אשפה בארץ ישראל, כך שלא ידוע לי על מקור שאומר שאין תפילתו נענית, עי' שו"ת משנה הלכות חי"ד סי' קכט