סופר סת"ם שנכשל בראיה אסורה

רציתי לדעת סופר סתם שרוצה לכתוב מזוזות ולפעמים נכשל בראיות אסורות מה צריך לעשות ?

תשובה:

על סופר סת"ם להיות ירא שמים מרבים, ועליו להתגבר ביתר שאת על איסורים מעין אלו, באם רואה שאינו יכול להתגבר על יצרו, שימצא מלאכה אחרת ולא יכשיל את הרבים.

מקורות:

קסת הסופר סי' א ס"א, פמ"ג סי' לב והובא במשנ"ב ס"ק קג, וכתב שם שיש לו להיות יותר יר"ש מאשר שוחט, ובשוחט כתבו הפוסקים שאם נכשל באופן תמידי בעבירות מסוג כזה יש להורידו מחזקת שוחט עי' בדברי השו"ע יו"ד סי' א ובערוך השלחן שם סכ"ב וסכ"ג, והדברים ידועים.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. ודאי שחייב להיות ירא שמיים אך מכל מקום מביא המשנה ברורה שם בסעיף לט בשולחן ערוך מי הם הכשרים לכתוב תפילין ושם כתוב שהמומר לעבודת כוכבים פסול מלכתוב תפילין וכותב על זה המשנה ברורה שהוא הדין שמחלל שבת בפרהסיה (אפילו באיסור דרבנן) הוא בכלל מומר לכל התורה כולה. והוא כותב שם בפירוש אבל אם עבר שאר עבירות (שהם לא בגדר מומר לכל התורה כמו חילול שבת) עדיין הוא יכול לכתוב תפילין. (במשנה ברורה שם במקום)