מזוזה שנכתבה לצורך אימון

שלום

אני סופר סתם מתחיל רציתי לשאול מה אני עושה עם מזוזה שכתבתי לאימון ואני לא רוצה למכור האם אני צריך לפסול אותה ואז לשים בגניזה מחשש שלא יקחו אותה משם או לא?

תשובה:

לכתחילה אין לכתוב מזוזה כדי להתאמן, לצורך אימון בגודל הכתב אפשר לנסות במילים אחרות, כיון שיש חשש שמא אדם אחר ימצא את המזוזה ויקחנה.

לאחר מעשה אם יש בעיה הלכתית בקדושת המזוזה כגון שנכתבה שלא לשמה או שיש שם בעיות הלכתיות אחרות, יש לגזור את המזוזה בין השיטין לשתים ולהניחם בגניזה.