הטבלת טוסטר חשמלי

שלום
השאלה שלי היא לגבי כשרות של טוסטר חשמלי.
אי אפשר לפרק אותו ולכן לא ניתן להטביל.
האם כאשר נותנים את המכשיר לגוי והוא מחזיר לי בחזרה, הטוסטר הופך להיות כשר לשימוש??
אם לא, מה ניתן לעשות?
תודה רבה ויישר כח.

תשובה:

יש 3 סוגי טוסטרים, טוסטר אובן שזה בעצם תנור חשמלי קטן, התנור אינו צריך טבילה, רק החלקים שמניחים בהם את המאכלים [התבנית וכד'] אם הם עשויים ממתכת או זכוכית.

טוסטר פרוסות עומד וטוסטר פרוסות משולשים, מנסיוני ונסיון בבית ההוראה לא ידוע על בעיה אם מטבילים את הכלי ומשאירים כמה ימים לייבוש או לחילופין מייבשים באויר שעושים ע"י "פן", [אינני לוקח אחריות על כך, אבל לא ידוע לי על אף אחד שנגרם לו בעיה עקב הטבלתו].

הטבילה צריכה להיות בזריזות ואין צורך להשהות את הכלי במים או להטבילו 3 פעמים.

נתינתו לגוי וקבלה מהגוי אין בה כדי לפטור את הכלי מטבילה, כיון שזה ניכר כהערמה